Historie van een bakkersfamilie022

 

In 1922 werd de Bakkerij in Ospeldijk opgericht als “Ruivers Toontje”. De bakkerij werd niet uit weelde opgericht. Voor de 15 kinderen moest er letterlijk ‘brood op de plank’ komen, de bakkerij was dus een praktische oplossing. Deze bakkerij werd gebouwd aan de Meijelsedijk en dat is nu nog steeds de locatie waar al het lekkere brood en de overheerlijke vlaaien worden gebakken. 003

In de beginjaren werd het brood nog met paard en wagen of zelfs met de bakfiets thuis bezorgd. Maar Bakkerij Kessels was al vrij snel de bakker met een eigen auto.

 

 

Na de oorlog groei014013de Bakkerij Kessels gestaag door en in 1958 nam zoon Martines de leiding over. Met name op het gebied van de thuisbezorging groeide het bedrijf hard en was de winkel uitgebreid tot een bakker en kruidenierszaak.

In 1982 werd de bakkerswinkel en kruidenierszaak van ‘Nellie Trines’ in Meijel overgenomen. De producten kwamen in eerste instantie nog uit de bakkerij in Ospeldijk maar vanaf 1983 werd de oude oven in Meijel weer in gebruik genomen. Aan de Kerkstraat werd en wordt er tot op heden weer volop gebakken onder het toeziend oog van zoon Johan.
006002

In 1991 trad zoon Peter in de voetsporen van zijn ouders en werd de bakkerij in Ospeldijk verbouwd. Het bedrijf kon zo verder groeien en werd ingericht met de modernste apparatuur. Peter wist zich zo in de regio Ospel te onderscheiden en de familienaam hoog te houden. Dat het bakkerstalent in de familie zit blijkt, want bakker Kessels wist keer op keer in de prijzen te vallen op de ‘Ambachtelijke Vlaaienkeuringen’.

 

In 2000 vol005gde een uitbreiding, de winkel van de familie Van Monfort in Maasbracht werd overgenomen en Bakkerij Kessels had met 26 personeelsleden, in de bakkerij en de winkels, een naam opgebouwd. Het brood en de vlaaien werden in een grote regio bezorgd.

 

 

In 2009 werd de winkel in Ospeldijk nogmaals verbouwd tot de huidige omvang. Het thuis bezorgen van brood en vlaai is inmiddels niet meer aan onze generatie besteed. Klanten willen niet meer thuis blijven voor een levering en willen graag hun verse producten dicht bij huis kunnen zien en kopen. 004Bakkerij Kessels voldoet aan deze behoefte door iedere week, op vaste dagen in alle weersomstandigheden, naar de klant toe te komen. Bakkerij Kessels heeft 15 standplaatsen en markten in de regio. Hier kunt u als klant de verse producten uitzoeken en kopen, of de bestellingen die u eerder gedaan heeft vers afhalen.